Пловдивският съд  наказа 19-годишен дрифтър, който избягал от полицията след

...
Пловдивският съд  наказа 19-годишен дрифтър, който избягал от полицията след
Коментари Харесай

Хулиганът Петко, пилил гуми в двора на пловдивско училище, си получи заслуженото

Пловдивският съд  наказа 19-годишен дрифтър, който избягал от полицията след среднощни осъществявания в Английската гимназия. С БМВ-то си той пилял гуми измежду навалица от дванадесетокластниц. По време на шоуто пристигнала и полиция. В опита си да избяга, той закачил един от униформените, повалил го на земята и му счупил фенера. Последвала гонка до жилището на момчето в село Труд, където е бил задържан, написа trafficnews.bg.

Случката се разиграла през месец май, по време на абитуриентските балове.



Няколко месеца по-късно Петко се изправи пред Пловдивския областен съд. Той бе наказан да заплати санкция от 1000 лв. за своята дръзка демонстрация. Петко ще се наложи да не помни шофирането известно време, защото книжката му е отнета за пет месеца.
За закононарушението осъществено от него се планува наказване отнемане от независимост до три години, само че от прокуратурата желаеха освобождение на младежа от наказателна отговорност, заради обстоятелството, че е неосъждан, млад и няма други сходни прегрешения.
Според съда, точно административното наказване „ глоба” в най-малък размер се явява заслужено и надлежно за съответния случай.



Още през месец май, осъществяването в жанр „ Дрифт ин Токио” се разиграл на 12 май. В двора на елитната гимназия се били събрали стотици зрелостници за по този начин наречените Бели нощи. В средата на тълпата било черното БМВ на Петко, който дрифтирал и пилил гуми на място. Шоуто обаче било прекратено от екип на полицията. Униформени от Трето РУП се доближили към автомобила и помолили младия водач да загаси колата и да излезе.

Петко обаче присъединил на задна предавка и с форсиране и „ въртене на гуми " отпрашил. В този миг един от служителите на реда се опитал да го спре, само че момчето внезапно тръгнал с автомобила си към него. Униформеният отскочил настрана, с цел да не бъде блъснат, само че БМВ-то го закачило, повалил го на земята и му счупил фенера. Тълпата възпитаници също се разбягала настрана.

С мръсна газ Петко съумял да избяга, само че бил последван от автопатрул. След гонка по улиците, момчето съумяло да стигне до дома си в село Труд. Там той е бил задържан и отведен в районното за 24 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР